Vypněte data v mobilu

Nedávnou jsem si začal ve svém mobilu vypínat mobilní data. Hlavní motivací bylo ušetření baterky, která bez nich vydrží o dost déle. Takže teď nemusím telefon dobíjet každý den, ale stačí jednou za 2 – 3 dny… To ale není všechno… Po čase jsem zjistil, že vypnutá data v mobilu my přinesla i další výhody, o kterých jsem dříve nepřemýšlel.

1. Výdrž baterky

Tohle bylo vlatně hlavním důvodem, abych si vypnul data v mobilu. Když máte zaplá data v mobilu, telefon (a instalované aplikace) se neustále dotazuje co je nového… A to „žere“ baterku, takže jsem ji musel dobíjet téměř denně… Od doby, co mám data v mobilu vypnutá mi telefon vydrží klidně i tři dny ( když si moc nehraju 🙂 ).

2. Nic mě zbytečně neotravuje

Když máte zapnutá data, většina aplikací v telefonu se neustále kouká, „co je nového“. Takže mi každou chvíli píplo upozornění na nový email, nový komentář na Facebooku, nový Tweet… Pořád něco i když jsem na to zrovna neměl náladu… Ale jakmile internet vypnete, aplikace nemají přístup k novinkám a vy máte klid… Osobně si všechno přečtu až když si kvůli tomu sednu k počítači. A nebo když se zrovna nudím třeba v autobuse. To si pak na chvíli data pustím, vyřídím co jde, přečtu upozornění a ještě tím zabiju čas. A ta chvíle, kdy jsem online, baterku zase tak moc nestojí…

3. Neplatím zbytečně za data

Jak už jsem psal výše… Když máte zaplá data, mobil se neustále ptá co je nového. To stojí ale nejen baterku, ale samozřejmě to také sebere nějaké ty megabyty. A pokud zrovna nemáte neomezený tarif, tak si tyto megabyty musíte hlídat… Já mám aktuálně v rámci tarifu 300MB, což by mi bohatě stačilo. Ale ne už všem aplikacím, které chtějí mít stále nejnovější informace. Než jsem vypnul data v mobilu, tak mi Vodafone posílal upozornění, že mi dochází data, už po 15 dnech od obnovení balíčku. Ale dnes, 10 dní před obdovením, jsem se kouknul navyužití svého datového limitu a co jsem viděl mě skutečně zaskočilo…

Využito 23 ze 300MB, a to mám internet kdykoliv ho potřebuju… Pravda zas tak často ho v mobilu nepotřebuju. Ale stejně… jízdní řády si najdu, když se nudím vyřídím nějaké ty maily a pořád jsem skoro na nule… Dnes už si nemuslím připlácet za data nad rámec paušálu… Prostě je nepotřebuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *