Suunto Spartan Trainer Wrist HR – nefunkční měření tepové frekvence

Nedávno jsem si koupil nové GPS hodinky Suunto Spartan Trainer Wrist HR, které umí měřit zdonalou trasu pomocí GPS a ještě Vám i změří puls pomocí optického snímače přímo ze zápěstí… Při jednom z výběhů jsem si ale všimnul, že snímač tepové frekvence nefunguje! Co s tím?

První myšlenka bylo: „Reklamace“. Zbývalo ale jen 14 dní do závodu Zapomenuté hory, kde jsem chtěl hodinky mít na ruce, i kdyby to mělo být bez měření tepové frekvence (TF) . Proto se mi myšlenka reklamace moc nezamlouvala. Tak jsem se ještě zamyslel nad možným řešením situace… A vyplatilo se.

Nejdříve jsem zkoušel projít nastavení hodinek, jestli jsem náhodou měření TF nějakým omylem nevypnul. Zde jsem ale nepochodil. Tak co dál?

Vzpoměl jsem si na oblíbený seriál IT Crowd: „Zkoušeli jste to vypnout a zapnout?“ Jasně. Zkusím to restartovat, třeba to zabere. Jenže v manuáku jsem se o restartovní hodinek nic nedočetl. Tak jsem poprosil o radu strejdu Googla, a rychle jsem našel řešení… Pro restartování hodinek Suunto z edice Spartan stačí podržet levé horní tlačítko po dobu 12 sekund. Po restartu začalo měření TF opět fungovat! Není potřeba hned všechno reklamovat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *