Endomondo – sportujte socialne

Sportujete radi? Jste soutezivy? Chcete videt jak si vedete? Jak zlepsujete? Kolik kalorii jste spalili? Kolik km jste ubehli/ujeli/uplavali apod.? Pak ctete dale

Endomondo je komunita sportovcu, kteri si pomoci stejnojmenne aplikace meri svoje sportovni vykony a pak se mohou porovnavat s ostatnimi cleny komunity, soutezit mezi sebou, kontrolovat sve vykony a dalsi.

Jak to cele funguje?

Zakladem je stazeni a nainstalovani aplikcace Endomondo do Vaseho telefonu. Podporovany jsou vsechny moderni mobilni operacni systemy i ‚Java enabled‘ telefony. Po nainstalovani (a registraci) uz muzete zacit sportovat. Staci pred zacatkem Vasich sportovnich aktivit zapnout aplikaci v telefonu a kdyz skoncite, tak ji zase vypnete.

Telefon se spoji se satelity GPS a zacne zaznamenavat polohu. Po skonceni cviceni Vam tak muze spocitat celkovou drahu, rychlost a dalsi detaily o Vasem vykonu a jeste vice informaci uvidite poprihlaseni do sveho profilu na webu www.endomondo.com, kam se vysledky nahravaji, Zde naleznete i mapu kde jste se pohybovali, prevyseni, aktualni rychlost v ruznych castech trati a pokud budete mit pustenou hudbu, uvidite zde i playlist skladeb, ktere Vam k tomu hrali.

Vyhody cviceni s Endomondem

Pokud budete s Endomondem cvicit pravidelne, budete mit prehled nejen o kazdem treninku, ale ve statistikach se budete moci podivat, jestli se s prubehem casu zlepsuji Vase vykony, jake jsou Vase osobni rekordy (aplikace sama pocita napr. nejrychleji zabehnuty kilometr, 5 kilometru, Cooperuv beh a dalsi). Krome techto uzitecnych udaju ziskate i nektere mene dulezite… Napriklad kolikrat jste obehli zemekouli nebo kolik hamburgeru uz jste vypotili.

Komunita?

Ano. Na Endomondu si muzete pridat sve pratele a sledovat jak si proti nim stojite. Krome toho se muzete ucastnit i soutezi.

Souteze se poradaji v ruznych sportech a prihlizi se k ruznym parametrum. Jednou je dulezita celkova ubehnuta vzdalenost, podruhe vyhraje ten, kdo spali nejvice kalorii na kole. A pokud zrovna zadnou soutez v tom Vasem sportu nenajdete, muzete zalozit vlastni vyzvu a pozvat pratele.

Kazdy mesic take Endomondo team vypisuje nekolik soutezi a hodnotne ceny, takze kdyz budete opravdu dobri, muzete vyhrat treba sportovni sluchatka nebo poutko na mobil ruku.

Pro vice informaci mrknete na http://www.endomondo.com/about a nebo sirovnou stahnete Endomondo do mobilu z http://www.endomondo.com/download/

1 komentář u „Endomondo – sportujte socialne

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *