Nette – pouzit jen nektere moduly, nebo vzit rovnou celou aplikaci?

Zacal jsem pracovat na jednom novem „projektu“… takovem osobnim napadu, ktery Vam snad jednou predstavim, az bude uspesne hotovy… A protoze bude mit pravdepodobne jen jednu „funkcni“ stranku (vedle tech ostatnich vicemene statickych, jako Kontakt, Info apod), premyslel jsem zda pouzit Nette framework na cely web, nebo jen na tu jednu stranku.

O co jde?

Nette se da pouzit dvema zpusoby. Muzu si ho includovat do sveho projektu a z Nette pak jen pouzivam tridy, ktere potrebuje. Nebo pouzijete Nette jako aplikaci, ktera Vam zajisti nacteni konfigurace, routovani, vytvoreni DI containeru atd.

Nacist Nette na jedne strance bude stacit

Moje myslenkove pochody sli asi takhle… Jedina stranka ze vsech bude nejak akcni, ani logovani uzivatelu pravdepodobne nebude potreba, tak proc tahat framework vsude? Navic jsem puvodne chtel pouzit jen tridu Nette\Database\Connection, tak proc se obtezovat s celou aplikaci, konfiguraci, bootstrapem apod.

Ale co kdyby

Jak jsem o tom ale uvazoval hloubeji, doslo mi, ze si jeste natahnu minimalne RobotLoader (s Nette si hraju kratce, a uz jsem zlenivel 🙂 ).

A pak se to zacalo rozjidet…. (Nejen) pro RoborLoader bude potreba cache. Pro statistiky apod. se zase bude urcite hodit Nette\Http\Request a to rovnou na vsech strankach. Nejaky ten kontaktni formular zase vyuzije Nette\Forms\Form a Nette\Mail\Message.

Konecne rozhodnuti

Cim vic jsem o tom premyslel, tim vic PRO k pouziti celeho frameworku jsem nachazel…

Nette je dostatecne vykonne, takze nacitani stranek nijak nezdrzuje. Navic muzu vyuzit vsech jeho vyhod. A jeste budu pripraveny pro pripad, ze by se mi projekt jednou chtel rozrustat…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *